De wasmachine bolt, de droogkast draait, de patatten zijn geschild, de buikjes zijn vol en de kindjes liggen onder de wol, en Vera komt net binnen. Wij wouden net dweilen maar potverdikke onze emmer liep over. Nu hebben we even tijd om te bloggen op natte voeten.

Eerder ontvingen wij al een leuk smsje en hebben vandaag met veel plezier ons eerste kaartje ontvangen voor de kookploeg. Wij kijken morgen uit naar de volgende 116 kaartjes.

Ondertussen hebben wij het zeven dagen overleefd (de kindjes ook). Wij hebben een geslaagde kookmoekesavond gehad bij de leiding en als kers op de taart kregen wij een bongobon voor het volgende esbee (=chiro-cursus) voor kookploegen. Die vindt plaats in april bij de Slagmolen te Opglabbeek. Dit gaat natuurlijk ten volle zijn invloed hebben op de menu van volgend jaar.

Voor de laatste keer kookten wij een eenvoudige keuken. Vandaag maakten wij het lievelingsgerecht van velen: balletjes met tomatensoep en verse videe. Iedereen genoot ten volle behalve de aspi’s want die hadden een speciaal dieetmenu. Wij koken zelfs zo lekker dat ons afval al gestolen werd.

Kookvake Dirk was vandaag alweer jarig. Hij wil perse verjaren op kamp omdat hij dan veel vriendjes rond zich heeft. Zijn echte verjaardag is in december.

De sfeer bij de kookploeg is super. Zelfs ‘s nachts zijn er nachtelijke activiteiten.  Want onze twee mannen zagen elke nacht een Neerpelts klankenbos om. Wij hebben een roadtrip geplant van Bombay naar Chimay om het menu van volgend jaar voor te bereiden met lokale ingredienten die we onderweg tegenkomen.

Hopelijk zijn jullie nu goed geinformeerd en wij wensen jullie elke dag een Blygedacht.

PS. Comments welkom via leave a comment hieronder.

Het compatibele kook.team