Corona-maatregelen op chirozondagen

Update 06/01/2021
(Het jeugdwerk is vanaf 23/10 overgeschakeld naar code rood, bovenop deze maatregelen heeft de Vlaamse regering bijkomende maatregelen genomen, wat er gewijzigd is staat in het rood)
We hebben zelf als chiro enkele bijkomende maatregelen getroffen, op die manier willen we ons blijven inzetten om chiro te geven.

Activiteiten met leden (-12) (kadee, speelclub & rakwi)

 • We doen de komende weken zoveel mogelijk buitenactiviteiten (voorzie je kinderen van voldoende warme kledij en regenjas) in bubbels van max. 50 personen. Er moet geen mondmasker tijdens de activiteiten gedragen worden door de kinderen binnen een bubbel.
 • Leiding draagt altijd een mondmasker.
 • Binnen een bubbel moet je kind geen anderhalve meter afstand houden. De activiteiten kunnen gewoon doorgaan met contact tussen de deelnemers van 1 bubbel. Er wordt gespeeld,… binnen de eigen bubbel en zonder contact met de andere bubbel(s).
 • We vragen aan ouders om contact onderling bij het ophalen en afhalen van de kinderen zoveel mogelijk te vermijden. Rondom de chirolokalen, Tiendenschuur en parking aan de Sint-Aldegondiskerk is het dragen van een mondmasker verplicht voor en na de chirowerking door ouders, leden +12 jaar en leiding.
 • Iedereen wast of ontsmet zijn handen na aankomst op de lokalen en voor het vieruurtje (de Chiro voorziet dit).

Activiteiten met leden (+12) (tito,keti, aspi en leiding)

 • Vanaf 1/11 verboden om fysieke activiteiten en bijeenkomsten te doen voor onbepaalde duur. (we voorzien een online alternatief)

Ophalen & afhalen chirozondagen

 • Het is aangeraden om met de fiets naar de Chirolokalen te komen (zeker de oudere groepen)!
 • We vragen om je kind naar de Chiro te laten komen tussen 13u15-13u30.
 • Volg onderstaande kaart om via de juiste ingang aan te komen en te vertrekken.
 • Kadees en speelclubs komen via de Tiendenschuur.
 • Rakwi, tito, keti en aspi komen via de Schuttenbergstraat naar de Chirolokalen.
  • We doen dit om zoveel mogelijk spreiding te creëren. Op beide plaatsen zullen leiding staan om de leden te ontvangen en begeleiden. (gelieve als ouder niet verder te gaan dan de leiding en je kind hier af te zetten)
 • Om de doorstroming en het aantal ouders in de Tiendenschuur te beperken na de Chiro zondagen werken we vanaf 4/10 met verschillende einduren voor de kadees (1e en 2e leerjaar) en de speelclubs (3e en 4e leerjaar).
  • De kadees moeten afgehaald worden tussen 16u30-16u35 via de Tiendenschuur.
  • De speelclubs moeten afgehaald worden tussen 16u40-16u45 via de Tiendenschuur.
 • Indien je te vroeg bent vragen we om even in de auto te wachten. Indien je een kadee te laat komt ophalen, vragen we om even te wachten totdat de speelclubs weg zijn.
  Het is dus belangrijk dat iedereen deze uren goed volgt, zo kunnen we er een extra veilige chirozondag van maken!
 • De rakwi’s, tito’s, keti’s en aspi’s verlaten de chiro nog steeds via de Schuttenbergstraat om 16u30.

Deelnamevoorwaarden

Iedereen is welkom op onze chiro! Ten minste als je kind:
● niet ziek is op moment van deelname
● 3 dagen voor deelname aan de chiro niet ziek geweest ( hoesten, verstopte neus, koorts,diarree, keelpijn, moeilijk ademen – neemt contact op met de huisarts en blijft indien nodig verplicht thuis.)
● niet tot de risicogroep behoort
Hoort je kind wel tot de risicogroep? Dan mag je kind komen mits jouw toestemming, of als je een attest van de dokter hebt.

Wat als mijn kind ziek wordt op kamp, de activiteit of tijdens de werking?

Er wordt een vaste procedure gevolgd wanneer een kind ziek wordt. De begeleiders voorzien een quarantaine ruimte op de locatie waar je kind dan kan apart gezet worden wanneer er vermoeden van besmetting is. Ze nemen contact op met een huisarts in de buurt van de activiteit. De huisarts zal de groep adviseren m.b.t. te ondernemen stappen. Dit wil o.a. zeggen dat je als ouder of opvoeder kan gevraagd worden je kind op te halen. Hou hier dus zeker rekening mee. Kinderen (en ook begeleiders/omkadering…) die ziek zijn horen niet thuis op de activiteit of de werking en worden dus in quarantaine geplaatst en zo snel mogelijk opgehaald. Als blijkt dat jouw kind corona heeft (gehad) wordt je nadien gecontacteerd door de tracing inspecteurs, geef hen alle nodige informatie.

Contactlogboek en andere gegevens

De leiding houdt een contactlogboek bij van de verschillende bubbels, hierin registreren we wie aanwezig is op welke zondag en welke (externe) contacten er gebeuren die dag. Deze gegevens kunnen gebruikt worden door de tracing inspecteurs.